26 Mayıs 2023

Sınırsız kilometre garantisi neden önemli?

Sınırsız kilometre garantisi neden önemli?
Garanti hizmetleri, araç sahiplerinin başlıca güvencelerinden biridir. Sınırsız kilometre garantisi ise müşterilerin kilometre aşımına dair herhangi bir çekinceye sahip olmamalarını sağlayarak taahhüt edilen zaman aralığı boyunca garanti kapsamında sunulan hizmetlere erişimi mümkün hale getirir.
Otokar, müşterilerine Atlas kamyonlarda bu sene başından itibaren 4 yıl sınırsız kilometre garanti sunuyor.

   
Pek çok araç üreticisi, müşterilerine belirli bir kilometre aralığı için garanti hizmeti sağlıyor. Dolayısıyla söz konusu kilometre aralığı aşıldığı takdirde garanti süresi henüz dolmamış olsa dahi garantinin sunduğu hizmetlere erişim hakkı sona eriyor. Sınırsız kilometre garantisi ise müşterilerin kilometre aşımına dair herhangi bir çekinceye sahip olmamalarını sağlayarak taahhüt edilen zaman aralığı boyunca garanti kapsamında sunulan hizmetlere erişimi mümkün hale getiriyor.
 
Sınırsız kilometre garantisi neden önemlidir?
Garanti hizmeti, satın alınan araçta yaşanabilecek dış kaynaklı olmayan arıza ve bozulmaların sebep olacağı masrafı karşılamak üzere sunuluyor. Dolayısıyla kilometre garantisinin belirli bir aralık yerine sınırsız şekilde verilmesi, müşterilerin kilometre aşımının ardından doğabilecek masrafları karşılamak zorunda olmamalarını sağlıyor. Bu durum, özellikle de ticari araç ve filo sahiplerine önemli bir avantaj sunuyor.
 
Söz konusu garanti hizmeti, sürücülerin araçlarının bakımını düzenli olarak yaptırmasını şart koşuyor. Dolayısıyla sınırsız kilometre garantisine sahip araç sahiplerini araçlarının periyodik bakımını aksatmamak üzere teşvik ederek hem sürüş güvenliğinin sağlanmasını hem de araç ömrünün uzamasını mümkün hale getiriyor.
 
Sınırsız kilometre garantisi ayrıca araçta yaşanacak dış kaynaklı olmayan arızaların üretici firma tarafından telafisini sağladığı ve sürücüleri araçlarının periyodik bakımını sürdürme konusunda teşvik ettiği için aracın değerinin korunmasını mümkün hale getiriyor. Böylelikle taşıt sahipleri araçlarını satışa sunmak istediğinde yaşanacak değer kaybını minimize edebiliyor.

Otokar’dan sınırsız kilometre garantisi
Geniş ürün gamı, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında 60’a yakın ülkedeki etkin ticari varlığı ve kapsamlı satış sonrası hizmetleriyle adından söz ettiren Otokar, ticari araç ağının önde gelen parçalarından biri olan 8,5 ve 12 tonluk Atlas kamyonlarını satın alan müşterilerine dört sene boyunca sınırsız kilometre garantisi sunuyor.
 
Müşterilerinin talepleri doğrultusunda araçlarını geliştirmeye, onların ihtiyaçlarına göre en iyi hizmeti ve en uygun çözümleri sunmaya devam eden Otokar, Nisan 2023 itibarıyla başlattığı kampanya kapsamında 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında Atlas kamyonlarını tercih eden sürücülere, araçlarının ilk dört bakımını ücretsiz olarak sunuyor.