25 Ekim 2022

Periyodik bakım zamanı geldiyse…

Periyodik bakım zamanı geldiyse…
Trafikteki sürüş güvenliğinin sağlanması, beklenen performansın sergilenebilmesi ve uzun ömürlü kullanım garantisi için araçların periyodik bakımlarının düzenli olarak yapılması şart!

Okullular için yaz tatili sona erdi; okul servisleri yeniden trafikte! Çoğu ebeveyn, çocuklarının evden okula okuldan eve uzanan yolculukları için tercihini yine okul servislerinden yana kullanıyor. Öğrenci taşımacılığı söz konusu olunca sadece ebeveynler için değil, herkes için akla öncelikle güvenli sürüş geliyor.

Standart kontroller
Araç sahipleri için düzenli olarak yapılması gereken standart kontroller var. Bunlardan ilki her gün araca binmeden önce hava basıncının olması gerektiği şekilde olup olmadığını anlamak için yapılan lastik kontrolü. Şoför mahalline oturup aracı çalıştırdıktan sonra gösterge panelini kontrol edip herhangi bir arıza ışığının yanıp yanmadığını kontrol etmekte de fayda var. Örneğin motor arıza lambasının yanıp sönmesi araçtaki önemli bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.

Bunları ihmal etmeyin
Her gün yapılması gerekmese de belli bir rutine bağlı olarak mutlaka kontrol edilmesi gereken konuların başında akü geliyor. Akünün test edilmesi ve gerekli görüldüğünde değiştirmesi önemli. Triger kayışının aşınması, çatlaması ve yıpranması gibi durumlarda motor beklenmedik bir anda durabileceğinden bu parçanın da üç ayda bir, rutin olarak kontrol edilmesi ve gerekli durumlarda değiştirilmesi gerekiyor. Diğer yandan motor performansının üst düzeyde sergilenmesi için yağ filtrelerinin tıkalı ve kirli olmaması dolayısıyla bu parçalarında düzenli kontrolü şart.

Olmazsa olmaz konular
Hava filtresi, fren sistemi ve egzoz da belli periyodlarla gözden geçirilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Arıza tespit edilmesi halinde bu parçaların yenileriyle değiştirilmeleri öneriliyor. Çünkü havadaki kir ve tozun motora girişini engelleyen hava filtreleri, motorun güçlü bir şekilde çalışabilmesi için temiz havadan besleniyor. Öte taraftan fren hidrolik sıvısı, fren balataları, fren diskleri ve rot gibi kısımları kapsayan fren sisteminin kontrolü olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Egzozdan sızıntı gelip gelmediği ya da hasarlı olup olmadığının tespiti de altı ayda bir kontrol edilmesi gereken konulardan.

Atlas ve Atlas 3D için periyodik bakım
Tüm bu kontrollerin özellikle güvenlik, verimlilik, maliyet gibi konuları önceliklendiren kamyon sahipleri ya da sürücüleri tarafından ihmal edilmeksizin belli periyotlarla yapılması gerekiyor. Hafif kamyon pazarına 2013 yılında 8,5 tonluk Atlas ile giren, ailenin 12 tonluk yeni üyesi Atlas 3D ile pazardaki iddiasını artıran Otokar, bu bakımların ve çok daha fazlasının düzenli olarak yapılmasını destekleyen kampanyalarla kullanıcısının yanında olmaya devam ediyor.

Otokar’ın 3 Ekim-31 Aralık 2022 tarihlerini kapsayan kampanyası, Atlas kamyon satın alan müşterilere araçlarının ilk iki periyodik bakımını ücretsiz olarak sunuyor. Kampanya kapsamında Atlas sahipleri, periyodik bakım dahilinde değiştirilecek yağlar, filtreler ve ayrıca bu kapsamda yapılacak kontroller için hiçbir ücret ödemiyorlar. Otokar, Atlas ürün gamında yer alan 8,5 tonluk ve 12 tonluk kamyonları için ayrıca üç yıl boyunca sınırsız kilometre garantisi sunuyor.

Otokar’ın Atlas ve Atlas 3D kullanıcılarına özel sunduğu periyodik bakım kampanyasının detaylarını incelemek için:
https://www.otokar.com.tr/haberler/guncel-haberler/otokardan-ticaretin-guclu-kahramani-otokar-atlasa-ozel-kampanya