20 Nisan 2022

Otokar Atlas Kamyon Ailesinin Yeni Aracı: Atlas 3D

Otokar Atlas Kamyon Ailesinin Yeni Aracı:  Atlas 3D
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kamyon ailesini genişletiyor. 2013 yılında ticaretin yükünü hafifletmek için satışa sunduğu Atlas ile hafif kamyon segmentine yeni bir soluk getiren Otokar, sektördeki iddiasını ailenin 12 tonluk yeni üyesi Atlas 3D ile arttırıyor.
 
Türkiye'nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, kamyon pazarındaki iddiasını farklı bir boyuta taşıyor. Her hizmete uyarlanabilir esnek yapısıyla 10 yıla yakın sürede farklı iş kollarındaki işletmelerin kamyon alımında öncelikli tercihi olan Otokar, Atlas’ın yeni versiyonunu tanıttı. Atlas 3D adını verdiği yeni kamyonu ile 12 tonluk segmentte de yerini alan Otokar'ın yeni araç tanıtım toplantısı Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşti.
 
“ATLAS 3D SEKTÖRE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK”
Adını, mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan, güçlü kahraman Atlas'tan alan Otokar kamyon ailesinin yeni üyesi Atlas 3D'nin üstün özellikleriyle ticaretin güçlü kahramanı olmaya devam edeceğini belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül; "Ticari araçlar alanındaki deneyimimizi yaklaşık 10 yıl önce Atlas ile hafif kamyon segmentine de taşıdık. Atlas, bugüne kadar farklı iş kollarındaki işletmelerin ve kamu kuruluşlarının büyük beğenisini kazandı. Pazarda oluşan beklenti ve ihtiyacı karşılayabilmek için Atlas ailesinin yeni üyesini, 12 tonluk ve 3 akslı bir versiyon olarak hazırladık. Yeni Atlas 3D 12 tonluk azami yük ağırlığı, uygun yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile hafif kamyon segmentine yeni bir soluk getirecek" dedi.
 
“KAMYONDAKİ GÜÇLÜ ÇIKIŞIMIZI YENİ ATLAS İLE SÜRDÜRECEĞİZ”
Atlas 3D ile Otokar’ın kamyon alanındaki çıkışını arttırarak devam ettirmeyi hedeflediklerini belirten Akgül; "Yeni aracımız Atlas 3D ile kamyon ailemiz büyüyor. Atlas, zor koşullara dayanıklı olmasının yanında, yüksek güç ve performans özellikleriyle bugüne kadar pek çok kurum ve firmanın öncelikli tercihi oldu.  Mevcut başarımızı, yeni kamyonumuzla farklı bir tonaja da taşımak istiyoruz. Yeni Atlas’ın, güç ve konforun yanında kullanıcısına sunduğu daha yüksek taşıma kapasitesi ile pazarda büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Atlas 3D, özellikle lojistik ve nakliye sektörünün gözde aracı olmaya aday. Geçen yıl yüzde 50 büyüyen hafif kamyon segmentindeki satışlarımızı yüzde 64 artırmıştık. 2022 yılının ilk çeyreğinde de kamyon satışlarımızı önceki yılın aynı dönemine kıyasla 2 katına çıkardık. Yeni Atlas 3D ile kamyondaki güçlü çıkışımızı aynı ivmeyle devam ettirmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.
 
3 YIL SINIRSIZ KİLOMETRE GARANTİ
Otokar, ATLAS 3D tanıtım toplantısında garanti konusunda da bir yenilik paylaştı. Otokar Atlas kamyon ürün gamında yer alan 8,5 tonluk ve 12 tonluk kamyonları için 3 yıl boyunca sınırsız kilometre garanti sunacak.