30 Eylül 2022

Okul Servislerinde Maksimum Güvenlik İçin…

Okul Servislerinde Maksimum Güvenlik İçin…
Öğrencilerin ev ile okul arasındaki yolculuklarında seçim okul servislerinden yana olunca akla öncelikle güvenli sürüş geliyor. Gelin, güvenli okul taşımacılığının olmazsa olmazlarını birlikte inceleyelim.
 
Okullular için yaz tatili sona erdi; okul servisleri yeniden trafikte! Çoğu ebeveyn, çocuklarının evden okula okuldan eve uzanan yolculukları için tercihini yine okul servislerinden yana kullanıyor. Öğrenci taşımacılığı söz konusu olunca sadece ebeveynler için değil, herkes için akla öncelikle güvenli sürüş geliyor.
 
Düzenli yolculuk
Öğrencilerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerinin yolu; araç içindeki düzenin sağlanmasından geçiyor. Düzenin birinci basamağı koltuk kapasitesine uygun olacak sayıda öğrenci alımı ve taşıması gerçekleştirmek. Aracın ve yolcuların trafikteki güvenliği için tek bir kişinin dahi ayakta seyahat etmemesi ve seyahat süresince koltuktan kalkmaması şart.
 
Yapılacaklar listesi
Öğrenciler araçtaki yerlerine yerleşse de onların güvenliği açısından önemli olan konularda tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Peki, öğrencilerin okul servislerinde güvenle seyahat edebilmeleri için yapılacaklar listesinde başka neler var? Bu konuları birlikte hatırlayalım:
  • Okul servis araçlarında özellikle küçük yaşlardaki öğrencilerin uzanabileceği kapı ve camlar kapalı tutulmalı.
  • Trafikte hareket halindeyken ani frenlerin ya da duruşların söz konusu olabileceği göz önünde bulundurularak öğrencilerin yiyecek veya içecek tüketmemeleri gerektiğine dair uyarılarda bulunulmalı.
  • Araç içinde hijyene önem verilmeli, çocukların sağlığını olumsuz yönde etkileyecek durumlardan kaçınılmalı.
  • Koltuklarda her öğrenci için emniyet kemeri bulunduğundan ve kemerlerin takıldığından emin olunmalı.
 
Emniyet kemeri şart!
Sadece öğrenci taşımacılığı için değil, tüm sürüşlerin güvenliğinin temeline odaklanan en önemli unsur, emniyet kemeridir. Bu nedenle yukarıda bahsettiğimiz yapılacaklar listesinde yer alan maddelerin en olmazsa olmazı bu konuya odaklanıyor. Okul servislerinde bulunan emniyet kemerlerinin hasarsız, eksiksiz ve yüksek kalitede olması gerekiyor.
 
Okul taşımacılığı için kullanılan emniyet kemeri çeşitlerinden biri yolcuyu koltuğa; kucak ya da belden sabitliyor. Üç nokta emniyet kemeri ise yolcunun koltuğa hem kucak ya da belden hem de omuzlardan sabitlenmesini sağlıyor. Bu sayede sadece olası kaza durumlarında değil, aynı zamanda aracın ani fren yapması gibi durumlarda da yolcuların, araç içine ya da dışına savrulmalarının önüne geçiyor.
 
Otokar’ın ürün ailesinde yer alan Sultan Comfort, söz konusu öğrenci taşımacılığıysa güvenli ulaşımın adresi olarak öne çıkıyor. Üstün kalitesi ve sürekli geliştirilerek yenilenen teknolojisiyle araç sürücülerinin dikkatlerini sürekli trafikte tutmalarını sağlayan Sultan Comfort, bu konuda pek çok güvenlik unsurunu bünyesinde taşıyor. Özellikle sahip olduğu yüksek güvenlikli üç nokta emniyet kemerleri öğrencilerin güvenle seyahat etmelerini sağlıyor. Üç noktalı emniyet kemerlerinin isteğe bağlı olarak ayarlanabilir hale getirilmesi özelliği de öğrencilerin ev ile okul arasındaki yolculuklarını daha kaliteli ve rahat hale getiriyor.
 
Ses geçirmeyen camlarla huzurlu yolculuklar
Sabahın erken saatlerinde uyanıp okuluna gitmek üzere servise binen, koltuklarına oturup emniyet kemerlerini takan öğrencilerin bazılarının “şekerleme” yapmaktan hoşlanabildiklerini tahmin ediyoruz. Sultan Comfort, isteğe bağlı sunulan çift camları sayesinde dışarıdan gelen seslerin önüne geçiyor. Bu sayede hem şekerleme yapan öğrencilerin keyifle uyumalarına yardımcı oluyor hem de sürücüleri dışarıdan gelebilecek ve dikkat dağıtabilecek seslere karşı koruyor.
 
Hakimiyet hep sürücüde!
Öğrencileri taşıyan her sürücünün trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğini hatırlatmamıza gerek olmadığını düşünüyoruz. Ev ile okul arasında mekik dokuyan yolculuklarda okul servisi sürücülerinin araca hakim olmaları da şart! Örneğin sürücüler beklenmedik durumlarda fren yapmak zorunda kalabiliyorlar. Sultan Comfort’taki ABS Fren Sistemi, bu gibi durumlarda tekerleklerin kilitlenmesini engelleyerek hem sürücülerin direksiyondaki hakimiyetini korumayı sağlıyor hem de öğrencilere güvenli yolculuklar vadediyor. Ayrıca Şerit İhlali Uyarı Sistemi’yle aracın şeridini terk ettiği durumlarda ikazda bulunarak sürücünün dikkatinin her zaman trafikte kalmasını sağlıyor.