16 Kasım 2022

Nereye gidiyorsunuz?

Nereye gidiyorsunuz?
Bir yerden bir yere giderken toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız yolunuz konforunuzu ve güvenliğinizi düşünen Otokar’ın gideceğiniz güzergaha uygun araçlarıyla mutlaka kesişmeli…
 
Gün içerisinde bir yerden bir yere gitmek için kullandığımız toplu taşıma araçlarında kısa ya da uzun mesafe fark etmeksizin yapılan tüm yolculukların konforlu ve güvenli olması her yolcunun isteği olsa gerek. Toplu taşıma araçlarında aranan bu kriterler üzerinde yolcuların farklı güzergahlar için tercih ettikleri minibüs, otobüs ve şehirlerarası otobüslerin kapasitesinin ve yolculara sağladıkları ulaşım hizmetlerinin kalitesi belirleyici oluyor.
 
Kısa mesafe yolculuk yapıyorsanız…
Konu toplu taşımadan söz etmeye geldiğinde araç içindeki kişi sayısı konforun belirleyicisi olur. Özellikle çok kısa mesafeli yolculuklarda araç içinde ayakta yolcu sayısında istikrarlı bir sınırlama uygulamasının gerektiğini gösterir. Otokar’ın şehir içinde yapılan yolculukları konforlu kılan aracı Centro, ayakta yolcu sayısını 14 kişiyle sınırlandırılıyor. 11 sabit, altı katlanır koltuğu ayakta yolcu alanı olan aracın ferah iç hacmi, geniş cam ve kapıları sayesinde de yolcular için konfor ikiye katlanıyor.
 
Servisle işe ya da okula gidiyorsanız…
İş yerine ya da okula gitmek için kullanılan servisler söz konusu olduğunda taşımacılık hizmetinden beklentiler farklı olabiliyor. Burada ulaşımın kalitesini, konforun yanı sıra, araçtaki güvenlik donanımının son derece iyi olması belirliyor. Sultan Comfort araçları tam da bu ihtiyaçları gidermek için tasarlanıyor. 29+1 yolcu kapasitesiyle ideal bir servis aracı olma görevi üstlenen Sultan Comfort üç noktalı ve yüksekliği ayarlanabilir emniyet kemerleri opsiyonuyla öğrenci taşımacılığında güvenliği yeniden tanımlıyor.
 
Toplu taşımayla herhangi bir yere gidiyorsanız…
Güvenli toplu taşımanın bir diğer önemli noktası ise duraklara yanaşırken açılan kapıların, herhangi bir sebepten kaynaklı olarak kimi zaman ayaktaki yolcuların zarar görmesine yol açmasıyla ilgili. Ayrıca araç kapısının az sayıda olması da iniş ve binişlerde yolcuların hızlı hareketlerinden kaynaklı olarak çarpma, sıkıştırma gibi zararlarla ve durumlarla karşılaşılmasına yol açabiliyor. Ancak Otokar’ın Kent LF Körüklü’sünde, üç kapı ve her bir kapının elektrikli otomotik kayar kapı özelliğini bulundurması yolcuların araca hızlı ve güvenli bir şekilde inip binmelerini sağlıyor.
 
Şehirlerarası yolculuk yapıyorsanız…
Uzun yolculuklarda istekler daima daha fazladır. Koltuk arası mesafe, koltukların uyumak ya da uzanmak için yeterli oranda açılabilir özelliğe sahip olması, araç içinin ferah olması ve çok daha fazlası… Tüm bunların buluştuğu Otokar’ın Sultan Mega’sı, yolda sıkılanlar ve yolun nasıl bittiğini anlamamak isteyenler için. 35+1+1 kişilik yolcu kapasitesi, geniş koltuk arası mesafesi, yüksek bagaj hacmi, geriye yatabilen ve yana açılabilen rahat yolcu koltukları, yumuşak kadife kumaşı ve deri kafalıklı yolcu koltuk döşemesinin yanı sıra; güçlü kliması, ferah iç alanı ve kesintisiz aydınlatma özelliği ve halı kaplamasıyla da uzun yolların sultanı olarak hep Sultan Mega gösteriliyor. Sürücü konforunun ön planda tutulduğu Sultan Mega’yla yapılan seyahatler de keyifli ve konforlu geçiyor.