07 Şubat 2020

Malta'daki Otobüslerin %69'ı Otokar

Malta'daki Otobüslerin %69'ı Otokar
Modern toplu taşıma araçlarıyla Avrupa’nın farklı ülkelerinde büyük beğeni toplayan Otokar, Malta’dan aldığı dördüncü siparişini tamamladı. 40 adetlik sağdan direksiyonlu Kent otobüsünü teslim ederek turizm cenneti Malta caddelerindeki toplam otobüs sayısını 240’ın üzerine çıkardı. Malta’da gerçekleştirilen teslimat törenine Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ian Borg, Maliye Bakanı Edward Scicluna, Malta Public Transport (Malta Toplu Taşıma) Yönetim Kurulu Başkanı Felipe Cosmen ve Otokar Uluslararası Satış Pazarlama Müdürü Berkan Sağlam katıldı. Malta’nın artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak ve trafiği rahatlatmak için başlatılan dönüşüm çalışmaları neticesinde Avrupa’nın en genç otobüs filosuna sahip olan adanın 405 araçlık filosunun 40 yeni otobüsle daha da güçlendiğini belirten Ian Borg şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl toplu taşımada yeni bir rekora imza atarak 53,5 milyon yolcu taşıdık. İlk altı ayda, geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 milyonluk artışımız oldu ve 2,5 milyon yolcu taşıdık. İhtiyaçları karşılamak üzere filomuza kattığımız 40 otobüsle verimliliğimizi artıracağız.” Bakan Borg, yeni yatırımla hizmete geçen yeni araçların günlük 11 bin, yıllık dört milyon yolcuya hizmet vereceğini, yeni araçlarla yılda 66 bin seyahat ve yıllık 1,17 milyon kilometre yol katedileceğini de belirtti. Felipe Cosmen ise ada halkı ve turizm sektörü için önemli adımlar atıldığını belirterek; “Bugün çevreye daha az zararlı ve tam erişilebilirliğe sahip filomuza 40 yeni otobüs ekledik. Hükümetin toplu taşımadaki istikrarlı yatırımlarından, halkımıza verdiğimiz hizmeti desteklemesinden memnunuz. Bu süreçte var gücüyle çalışan ekiplerimize, toplu taşıma hizmetlerimizden faydalanan ve taleplerini paylaşan herkese teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı. Edward Scicluna da, “Hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızla hem toplu taşıma harcamalarını hem de karbon emisyonunu azaltarak çevremizi koruduk. Hedefimiz, gençlerimize ve Maltalılara daha iyi bir yaşam vadetmek.” dedi. Otokar, ilk kez 2015 yılında Malta için 142 otobüs siparişi aldı, kullanıcı memnuniyeti neticesinde sonraki yıllarda ilave talepler geldi. Yeni teslimatla birlikte adada faaliyet gösteren toplam toplu taşıma otobüslerinin yüzde 60’ı Otokar markalı oldu.

Arter’in ulaşım sponsoru Otokar
Dolapdere’deki yeni sergi alanının kapılarını 13 Eylül’de ziyaretçilerine açan Arter’in ulaşım sponsorluğunu Otokar üstlendi. Vehbi Koç Vakfı’nın çağdaş sanat kuruluşu Arter’e ulaşım, engelli yolcu taşımacılığına uygun Otokar Sultan LF serisi araçlarla sağlanıyor. Sanatseverler, Tepebaşı’ndaki Pera Müzesi’nin önünden hareket eden Sultan LF’lerle Arter’e kolaylıkla ve konforlu bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Mavi Koridor’da Kent DG rüzgarı
İstanbul’da 13’üncüsü düzenlenen Mavi Koridor Doğal Gazlı Araçlar Rallisi başlangıç törenine Otokar, doğal gazlı otobüsü Kent DG’yle katıldı. Bu yıl ilk kez Türkiye’den başlayan yarışta Haliç Kongre Merkezi’nden yola çıkan araçlar Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Belçika ve Avusturya güzergahını izleyerek Almanya’ya ulaştı. Duraklarda doğal gazın motor yakıtı olarak kullanımının getirdiği faydalara dikkat çekildi.

Elektrikli Kent, Busworld Europe’ta
Müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak tasarlanıp üretilen araçlarıyla İspanya’dan Almanya’ya, Fransa’dan Belçika ve İtalya’ya büyük beğeni toplayan Otokar; otobüs dünyasının en büyük fuarlarından Busworld Europe’a altı aracıyla katıldı. Bu yıl 25’incisi düzenlenen ve 23 Ekim’e kadar süren fuarda Otokar; alternatif yakıtlı otobüsleriyle katılımcılardan büyük ilgi gördü. Fuarda yeni şehir içi elektrikli otobüsü Kent’i de tanıttı. Otokar’ın 12 metrelik tam elektrikli şehir içi otobüsü e-Kent, şehirlerin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Testleri devam eden e-Kent’in 2020’de Avrupa’da satışta olması planlanıyor. Busworld Europe’da Kent’in doğal gazlı modeli de sergilendi. Doruk T ve Sultan Mega da fuar kapsamında sergilenen araçlar arasında yer aldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin de tercihi Otokar Atlas
Otokar, Atlas kamyonuyla farklı iş kollarındaki işletmelerin ve belediyelerin iş yükünü hafifletmeye devam ediyor. Düşük işletme giderleri, güçlü ve ekonomik motoruyla kullanıcısına her daim kazandıran, güvenlikten sürüş konforuna birçok özelliğin standart olarak sunulduğu Otokar Atlas, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde de hizmet vermeye başladı. Deniz ve kıyı hizmetlerinde kullanılacak üç adet damperli Atlas teslimatı; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Serap Uluç, Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdür Vekili Ali Çelik, mühendisler Emre Çalım, Taner Taşdelen, Hasan Yeşilyurt, Otokar Ticari Araçlar Kamu Satışları Grup Yöneticisi Murat Özsoy, Örnek Otomotiv’in Satış Müdürü İlker Kuzu ile Kılıç Motorlu Araçlar’ın sahibi Murat Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi de daha iyi hizmet ve yatırım amacıyla alım yaptığı, çevre düzenleme ve temizlik hizmetlerinde kullanılacak çöp kamyonu, damper ve hidrolik platform üst yapılarına sahip 17 adet Atlas’ı filosuna kattı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki teslimat töreni; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Başkan Vekili Hüseyin Ünal, Murat Özsoy, Otokar Küçük Otobüs ve Kamyon Saha Birim Yöneticisi Ömer Selçuk Ceylan, İzmir Bölge Servis Yöneticisi Nuri Vural ve Otokar’ın İzmir yetkili servisinin temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi.