13 Şubat 2020

Kılıç Motorlu Araçlar’dan Tekirdağ İdman Yurdu Spor Kulübü’ne Destek

Kılıç Motorlu Araçlar’dan Tekirdağ İdman Yurdu Spor Kulübü’ne Destek
2018 yılından bu yana Tekirdağ İdman Yurdu Spor Kulübü’ne sponsor olan Kılıç Motorlu Araçlar’dan Murat Kılıç, amatör spor kulüplerine destek vermeleri için Otokar’ın tüm bayi ve servislerine çağrıda bulunuyor.
 
Bir amaç etrafında toplanmak, kendi çıkarları kadar toplumunkini de düşünmek, toplumun iyileştirilmesinde ve geliştirmesinde rol oynamak… Bunlar; özel şirketler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları kadar, bireysel olarak da hepimizin sorumlulukları. Daha iyi bir dünya için neler yapabileceğimizi düşünürken etrafımıza bakmamız yeterli. 2013’ten bu yana Tekirdağ’da faaliyet gösteren Otokar yetkili servisi Kılıç Motorlu Araçlar, çevresinde olan bitenlere kayıtsız kalmayanlardan. Bölgesel amatör spor kulüplerine destek olmanın öneminin farkındalığıyla Servis Sorumlusu Murat Kılıç harekete geçti ve Tekirdağ İdman Yurdu Spor Kulübü’ne desteğini 2018 yılında başlattı.
 
Destek için ilk adım?
Peki, verilen desteğin hikayesi nasıl başladı? Takım oyuncularından Necat Bolcan’ın babası Necati Bolcan, Kılıç Motorlu Araçlar’da baş usta olarak görev yapıyor. Usta, destek konusunda Murat Kılıç’la konuşuyor ve harekete geçiliyor. Hikayenin devamını Murat Kılıç şöyle anlatıyor: “Bu vesileyle takıma ulaştık, takımın ihtiyaçlarını gördük. Kulübün antrenörü Kamuran (Genç) Hoca’yla tanıştık; servisimizi ziyaret etti, beraber çay içtik. Kulübün eksiklerinden bahsetti. Futbol sevdalısı olduğum için destek olmak istedim. Biz de bir şeyler yapabilirsek ne mutlu bize, dedik ve bu yola girdik. Sponsorluk anlaşması yaptık, desteğimiz bir yıldır devam ediyor.”
 
Forma telaşı
Kılıç Motorlu Araçlar’ın Tekirdağ İdman Yurdu Spor Kulübü’ne ilk desteği formalar için oluyor. Üstünde Otokar yazılı formaların çocuklarla ilk buluşmasından Murat Kılıç oldukça etkileniyor ki duygularını, “Çocukların forma telaşları çok hoşuma gitti. Formayı sandıktan ve torbadan almaları... Hocamız bize ihtiyaçlarını söylüyor, biz de o doğrultuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor.” diyerek anlatıyor. Antrenör Kamuran Genç de Kılıç Motorlu Araçlar’ın forma desteğinin ve deplasmanlara gitmek için sağlanan ulaşım sponsorluğunun çok önemli olduğunu, bunun için Murat Kılıç’a teşekkür ettiklerini bir kez de Otokar Hattı ekibiyle paylaşıyor.
 
Takımın başarıları
Kamuran Genç, Tekirdağ İdman Yurdu Spor Kulübü’nün başarılarını anlatırken, “Kulübümüz kurulalı altı sene oldu. Aşağı yukarı üç-dört senedir gittiğimiz turnuvalarda yedi kupa aldık.” diyor. Murat Kılıç da takımın Cumhuriyet Kupası’nı kazanmasının ve takımdan gol kralı çıkmasının verdiği keyfi şöyle dile getiriyor: “Yanında durduğunuz takımın başarılı olması, gol kralı çıkarması her zaman övünç veren bir şeydir. Biz de bununla övünüyoruz, hoşumuza gidiyor. Servisimizin internet sayfasında da yayınladık zaten hem formalarımızı hem de elde edilen başarıları. Böyle devam etmelerini umut ediyoruz, her zaman takımın yanında olacağız.”
 
Destek artacak
Murat Kılıç, verdiği desteğin önemini de hatırlatmadan geçmiyor: “Çok ufak yaşta başlayıp çok ciddi yerlere gelen futbolcular var. Bu tür takımlarda Türkiye futbolunun gelişmesi açısından büyük değerler çıkacağına inanıyorum. Hiç ummayacağınız amatör bir takımda bugünün Juventus’una gidebilecek futbolcular var. O oyuncu neden bu takımdan çıkmasın, diye düşündüm ve destek olmak istedim.” Kamuran Genç de bu konuyu, “Bu takımdan bir tane çocuk bile iyi bir kulübe gitse en mutlu insan ben olurum. Şimdi bir oyuncumuz Beşiktaş’a gitti, gurur duyuyorum; gidip seyrediyorum. Diğer oyunculardan bir eksiği bile yok.” diyerek değerlendiriyor. İleride hem Tekirdağ İdman Yurdu’na hem de ihtiyacı olan başka kulüplerle destek olmayı planladıklarını da ekleyen Murat Kılıç, “Kulübün tüm oyuncularının imzaladığı, üstünde logomuzun bulunduğu forma bana geldiğinde gurur duydum. Yaptığımız işin gerçekten ciddiye alındığını, emeklerimizin boşa gitmediğini hissettim. Bundan sonra takıma deplasman formalarından ve krampondan futbol topuna ve ulaşıma kadar her desteği sağlamak istiyoruz.” diyor.
 
Bayilere örnek olsun
Sponsorluk işine özellikle diğer bayileri ve yetkili servisleri teşvik amacıyla girdiğini söyleyen Murat Kılıç, bunun neden önemli olduğunu şöyle anlatıyor: “Verdiği his çok önemli, en azından markamızı taşıyorlar. Bütün servislerin en azından forma sponsoru olarak Türkiye genelinde amatör kulüplere destek vermesini istiyorum. Bu adımı attıklarında benim hissettiklerimi daha iyi anlayacaklar zaten. Mesela bana gönderilen imzalı formayı çerçeveletip servisimizin en görünür yerine asmayı düşünüyorum. Onlar da bu gururu hissetsinler istiyorum. Bu haberi okuyan on ila on beş servisin bölgesindeki amatör kulüplere destek olacağını umuyorum. Umarım Türkiye genelinde bu işi Otokar servisleri arasında yayarız ve daha da geliştiririz.”
 
Futbol takım oyunu demek
Sarp Çınar Soykal, 11 yaşında
Dört yıldır futbol oynuyorum. Geçen sene ve bu sene gol kralı oldum. Bu sene bir turnuvada on beş gol attım, geçen sene sekiz tane atmıştım. Gol kralı olunca başarıyı hissettim. Benim için futbol, takım oyunu demek. İleride ilk işim Beşiktaş’a transfer olup sonra büyük takımlara gitmek.
 
Çok çalışmak gerekiyor
Necat Bolcan, 12 yaşında
Futbola beş yıl önce Tekirdağ İdman Yurdu’nda başladım. Futbol benim için başarı demek. Başarılı ve büyük takımlarda oynayan bir futbolcu olmak istiyorum. Başarı için çok çalışmak gerekiyor.
 
Hayallerimden vazgeçmeyeceğim
Mehmet Fatih Kelebek, 13 yaşında
Tekirdağ İdman Yurdu’ndaki üçüncü yılımı doldurdum. Futbol benim için hayatla eş anlamlı. Ünlü ve başarılı bir futbolcu olup en iyi takımlarda büyük başarılar elde etmek istiyorum. Hayallerimden hiç vazgeçmeyeceğim.